måndag 6 maj 2013

TOFU STROGANOFF (4. port)


Detta behöver du:


500 g tofu naturell 
1-2 gula lökar 
rapsolja
1-2 vitlöksklyftor
1 grönt äpple 
500 g passerade tomater
2-3 tsk senap 
2 dl havre/soja-matgrädde 
1 grönsaksbuljong el salt 
dragon, basilika och vitpeppar



  Så här gör du:


1. Skär tofun i strimlor och stek i rapsoljan tills de fått en svag brun färg på ytorna. Tillsätt den hackade löken och stek en liten stund till, ha sedan i vitlöken (antingen pressad eller finhackad).

2. Ha i resten av ingredienserna (Jag brukar hacka ett äpple och ha i för att få en syrlighet i smaken, men det är inget måste). Låt det puttra några minuter på svag värme. Krydda efter egen smak.  

3. Serveras t.ex. med ris, bulgur eller pasta och sallad. 


         

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar