fredag 3 maj 2013

Kanel & chokladsnurrar



Detta behöver du:

Degen
50 g. jäst 
170 g. smält mjölkfritt smör 
5 dl soja/havre/mandelmjölk (sötad)
2 dl socker
2 tsk kardemumma
1 tsk salt 
ungefär 1,4 dl vetemjöl 

Fyllning
kanel 
kakaopulver 
vaniljsocker 
mörk choklad
mjölkfritt smör  

Pensling
Havre/sojagrädde
rapsolja 




                             
smält smöret och ha sedan i mjölken tills det blir ljummet.
Rör ner jästen och därefter resten av de torra ingredienserna. 
Spara ungefär 1/3 av mjölet, degen ska vara klibbig men 
släppa i kanterna. Låt jäsa med handduk 40-50 min över 
ugnen (250 grader).


Lägg ut resten av mjölet på en ren bänk och börja knåda in mjölet 
tills degen släpper från bänken. Kavla ut degen till en rektangel 
och ha på fyllningen. Vik sedan in från båda sidorna och kavla 
ut degen lite. Vik därefter degen på mitten och skär
strimlor. Snurra sedan strimlorna och forma till en bulle
.


Låt bullarna jäsa över ugnen i ungefär 25-30 min. Under tiden
kan du städa och förbereda penslingen. Häll ungefär en 
dl havregräddei en liten skål och häll i ungefär 2 msk olja. 
Efter att bullarna har jäst penslar du på penslingen och 
strör över strösocker. 



Serveras gärna med ett stort glas sojamjölk och njut med gott samvete ! 



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar