Detta behöver du:
Degen
50 g. jäst
170 g. smält mjölkfritt smör
5 dl soja/havre/mandelmjölk (sötad)
2 dl socker
2 tsk kardemumma
1 tsk salt
ungefär 1,4 dl vetemjöl
Fyllning
kanel
kakaopulver
vaniljsocker
mörk choklad
mjölkfritt smör
Pensling
Havre/sojagrädde
rapsolja
smält smöret och ha sedan i mjölken tills det blir ljummet.
Rör ner jästen och därefter resten av de torra ingredienserna.
Spara ungefär 1/3 av mjölet, degen ska vara klibbig men
släppa i kanterna. Låt jäsa med handduk 40-50 min över
ugnen (250 grader).
tills degen släpper från bänken. Kavla ut degen till en rektangel
och ha på fyllningen. Vik sedan in från båda sidorna och kavla
ut degen lite. Vik därefter degen på mitten och skär
strimlor. Snurra sedan strimlorna och forma till en bulle.
strimlor. Snurra sedan strimlorna och forma till en bulle.
Låt bullarna jäsa över ugnen i ungefär 25-30 min. Under tiden
kan du städa och förbereda penslingen. Häll ungefär en
dl havregräddei en liten skål och häll i ungefär 2 msk olja.
Efter att bullarna har jäst penslar du på penslingen och
strör över strösocker.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar